ДАІ готується масово слати водіям "листи щастя" за перевищення швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ готується масово слати водіям "листи щастя" за перевищення швидкості

Особисті фінанси
1850
Вже наступного року у ДАІ можуть з’явиться законні підстави повернути так звані “листи щастя”, повідомлення поштою про фотофіксації порушення швидкісного режиму, які водії навіть не зможуть оскаржити. Технічно ДАІ вже готова приступити до масового застосування вимірювального комплексу “Гарпун” і вже встановила 50 таких стаціонарних приладів. Поки вони працюють у тестовому режимі і в “холосту” щодня фіксують тисячі перевищень швидкості.
Вже 1 грудня Кабінет Міністрів подасть до Верховної Ради проект змін до Правил дорожнього руху, згідно з яким на дорогах України “Гарпун” зможуть запрацювати на повну силу.
За словами начальника Центру безпеки руху та автоматизованих систем МВС Сергія Будника, “Гарпун” вже пройшли сертифікацію, і у водіїв не буде шансів оскаржити їх показання: на знімку чітко видно точку лазерного наведення на автомобіль.
Зараз у Києві встановлено 15 “гарпунів”. Пристрій встановлено на проспекті Бажана (два біля м. Харківська плюс дві підставки – місця, куди можна перенести пристрій), вул. Богатирській (два – перед КП в бік Вишгорода і на перетині з вул. Луговою), Столичному шосе (два – на шляхопроводі біля залізничного переїзду Корчувате і на виїзді з Києва у бік Конча-Заспи), Броварському проспекті (біля м. Дарниця) і Житомирській трасі.
Також систему можна зустріти на ділянках, де через перевищення швидкості найчастіше відбуваються ДТП. ДАІ вибрало місцем дислокації пристрою Бориспільське шосе (відразу за Харківською пл.), Брест-Литовське шосе (перед КП в бік Житомира), вул. Теліги (біля Кирилівської церкви), пр-т Ватутіна (біля зупинки трамваю), вул. Академіка Заболотного (біля музею Пирогово), Набережне шосе (перед підйомом на Паркову дорогу), Обухівську трасу (перед базою Динамо).
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас