КАСКО можна буде купити в 8-10 разів дешевше, якщо обмежити ризики, що покриваються - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КАСКО можна буде купити в 8-10 разів дешевше, якщо обмежити ризики, що покриваються - експерт

Особисті фінанси
623
Вартість поліса КАСКО можна знизити в 8-10 разів, якщо обмежити ризики, які покриваються, тільки дорожньо-транспортною пригодою, в якому винуватцем є страхувальник, а також порівняно невеликою сумою збитку. Таку думку висловив заступник генерального директора СК «NGS» Сергій Бурбель.
За його словами, обсяги продажів «класичних» полісів КАСКО, що покривають не тільки збиток, заподіяний при ДТП, а й викрадення, протиправні дії третіх осіб та інші неаварійні ризики, істотно знижуються. Це пов’язано з масовим завершенням періоду виплати автокредитів, взятих до кризи, і відповідно, зобов’язань позичальників страхувати свої застави.
«Ринок вступає в новий етап, коли автолюбителів потрібно заново залучати до страхування ризиків. Таким інструментом може стати поліс КАСКО обмеженої дії. За розрахунками аналітиків СК «NGS», якщо вилучити з умов покриття ризик викрадення, шкоди, заподіяної поза аварії, а також шкоди, заподіяної під час аварії страхувальнику, як потерпілому (цей ризик покриє поліс ОСАГО іншого учасника ДТП), вартість поліса КАСКО можна знизити на 70-80%», – зазначає С. Бурбель.
За словами заступника гендиректора СК «NGS», страхова сума по такому полісу повинна бути обмежена середнім розміром збитку. «Наприклад, для страхової суми в 10-15 тис. грн. платіж становитиме 800-900 грн. Причому оскільки суму покриття вибирає сам страхувальник, то розмір премії не буде залежати ні від марки, ні від віку автомобіля. За великим рахунком, при продажу такого поліса машину навіть не потрібно оглядати. А це відкриває широкі можливості для реалізації таких страхових продуктів, наприклад, через Інтернет», – вважає експерт.
Він також додав, що ключовою умовою для роботи такого механізму є придбання в одній компанії і поліса ОСАЦВ, і поліса КАСКО. «Вибір страхової компанії для купівлі поліса «автоцивілки» в більшості випадків залежить тільки від одного чинника: розміру знижки, яку пропонує страховик. Це пов’язано з тим, що всі питання виплати буде вирішувати не страхувальник, а зовсім незнайома людина. Якщо ж компанія запропонує покриття фінансових ризиків ще й винуватцеві ДТП – це серйозний аргумент на користь вибору такої СК», – упевнений С. Бурбель.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас