Російська помста: у Литві терміново готуються до інформаційних атак Кремля на президента країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська помста: у Литві терміново готуються до інформаційних атак Кремля на президента країни

Світ
859
Департамент держбезпеки Литви (ДДБ) повідомив керівництву країни і депутатам парламенту, що Росія в найближчому майбутньому зробить інформаційні атаки і поширить дезінформацію про президента Далю Грібаускайте та інших високопоставлених литовських політиків, передає агентство Delfi.
ДГБ попередив членів парламентських комітетів нацбезпеки і закордонних справ, що підготовка до інформаційної війни пов’язана з невдоволенням Кремля зовнішньою політикою Литви, головуванням країни в Раді ЄС і її зусиллями в рамках програми Східного партнерства повернути на шлях євроінтеграції країни, що зблизилися з Митним союзом, в тому числі Україну.
За даними литовського Департаменту держбезпеки, інформаційна війна проти Литви ініційована і курується адміністрацією президента РФ Володимира Путіна. Зокрема, стверджує відомство, Департамент аналізу суспільних процесів управління адміністрації президента РФ з міжрегіональних і культурних зв’язків із зарубіжними країнами збирається вкинути дискредитуючі факти біографії президента Литви, про які буде оголошено, що вони виявлені в архівних документах періоду СРСР.
Компромат буде сфальсифікований і на інших політиків, стверджує ДГБ. У числі осіб, що працюють над завданням, відомство називає главу департаменту Євгена Умеренкова і співробітника управління В. Смирнова. Не виключено, що вкидати інформацію Кремлю допоможуть литовські опозиційні політики, ЗМІ і політологи, йдеться в повідомленні ДГБ.
У литовському відомстві відзначають, що Департамент аналізу суспільних процесів управління адміністрації президента РФ з міжрегіональних і культурних зв’язків із зарубіжними країнами вже давно працює над дискредитацією Литви на міжнародній арені. Раніше відомство створило і тепер контролює портал rubaltic.ru, на якому розміщується “спрямована проти Литви інформація пропагандистського, дезінформучого характеру”, зазначає ДГБ.
Поки в Литві чекають інформатаки, триває скандал із забороною, накладеною на початку жовтня Роспотребнадзором на ввезення в країну литовської молочної продукції. Відомство мотивувало рішення тим, що були виявлені численні порушення законодавства в галузі захисту прав споживачів, а також законодавства в галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя. Крім того, було обіцяно посилити контроль над імпортом з Литви м’яса і риби. Санкції були введені відразу після заяви Литви про можливість “відрізати Калінінград”.
Напередодні в Росспоживнагляді оголосили, що готові зняти заборону на постачання литовської молочної продукції, якщо влада цієї країни прийме заходи, що гарантують забезпечення якості та безпеки продукції, що імпортується. Реакції Литви на це поки не послідувало.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас