Таємнича "гуглобаржа" у Сан-Франциско виявилася шоу-румом Google X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таємнича "гуглобаржа" у Сан-Франциско виявилася шоу-румом Google X

Технології&Авто
898
Журналісти з’ясували призначення загадкової баржі Google, пришвартованої до причалу в затоці Сан-Франциско (штат Каліфорнія). Як передає телеканал KPIX, судно буде служити виставковим залом для спецпроектів компанії і продуктів, розроблених всередині лабораторії Google X.
Проект готують вже більше року, а курирує його особисто співзасновник Google Сергій Брін. Весь комплекс складається з триповерхового шоу-руму і палуби для заходів, і, якщо виникне необхідність, його можна буде швидко розібрати. Як повідомляє KPIX з посиланням на “джерело, яке побувало на борту”, потрапити на баржу можна буде лише за запрошеннями.
За даними CNET, Google орендувала ангар у листопаді 2012 року. Коли будівництво буде завершено, судно відбуксирують у Форт-Мейсон, а звідти воно відправиться в інші міста США по річці.
ЗМІ висували різні версії про призначення баржі. Передбачалося, що на ній може розміститися магазин з продажу “розумних” окулярів Google Glass або резервний дата-центр на випадок стихійного лиха.
Google X – таємна лабораторія інтернет-пошукача, де розробляються близько ста технологій майбутнього. У її веденні знаходяться самокеровані автомобілі, “космічні ліфти” для виведення вантажу на орбіту, нейронні мережі, передові розробки в галузі робототехніки та “Інтернету речей”. З Google X, зокрема, вийшли “розумні” окуляри Google Glass.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас