Німеччина першою в Європі вводить свідоцтво про народження для "третьої статі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина першою в Європі вводить свідоцтво про народження для "третьої статі"

Світ
2865
Німеччина стала першою країною в Європі, де буде дозволено при реєстрації дітей, у свідоцтві про народження ставити прочерк. Влада вирішила дозволити батькам новонароджених залишати графу “стать” порожньою, коли медики не можуть з упевненістю сказати, якої статі дитина, повідомляє німецьке видання Focus.
Відповідний закон розроблено з турботи про тих дітей, які народилися гермафродитами, щоб не підштовхувати батьків до поспіху з операцією з уточнення статі, пояснює Russia Today. При цьому підкреслюється, що оформити свідоцтво про народження для “третьої статі” є правом, яке надається батькам, а не обов’язком.
Згідно зі статистикою, один з 2 тисяч новонароджених у світі народжується гермафродитом.
Оформляти свідоцтва нового типу почнуть з 1 листопада. Закон, який дозволив би вказати “третю стать” в документі, що засвідчує особистість дорослого німця поки не прийнятий. Також сімейне законодавство Німеччини визначає шлюб, як союз чоловіка і жінки, узаконення гомосексуальних відносин можливе у формі “громадянського партнерства”. Існування людей “третьої статі” законом поки не передбачено.
Зазначимо, що Німеччина вже не перша держава, яка вирішила видавати свідоцтва про народження дітям, не визначаючи їх стать. Вперше “третю стать” було узаконено в Австралії в 2011 році. Її приклад наслідувала Нова Зеландія. Не виключено, що слідом за Німеччиною подібний закон вирішать прийняти і інші європейські країни.
Нагадаємо, в травні цього року Австралійський апеляційний суд вперше в судовій практиці допустив існування третьої статі крім жіночої і чоловічої. У паспортах громадяни Австралії мають право ставити букву “X” замість “M” або “F” в графі статі. Цією опцією користуються трансгендери, інтерсексуали і активісти, що виступають за усунення статевих відмінностей.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас