Резонанс: студенти академії під Києвом вже півроку не можуть отримати дипломи, а керівництво вузу зникло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резонанс: студенти академії під Києвом вже півроку не можуть отримати дипломи, а керівництво вузу зникло

Кримінал
1127
Під Києвом у Броварах виник скандал навколо приватної академії – студенти Поліцейської фінансово-правової академії не можуть отримати дипломи вже майже півроку. За цей час вони дізналися, що в академії давно немає акредитації. Тому гроші приватний вуз брав, але вчити ніякого права не мав.
У Міністерстві освіти називають це шахрайством. Чи є шанс у випускників таки забрати свої дипломи, розповідає ТСН. Випускник академії Володимир розповів, що держіспити здав ще в червні. Минуло 5 місяців, а диплома він так і не побачив. “Місяць чекаємо, другий місяць чекаємо, третій – дзвонимо, спершу не додзвонилися, у відпустки пішли, вересень чекаємо, дзвонимо, а там вже нікого немає”, – каже хлопець. Самостійно студенти дізналися, що в академії начебто немає акредитації.
“Викладачі нічого не знають, ніхто нічого не говорить. Вони говорили, що все буде добре, діти вступають на навчання, але туди не поступила жодна людина”, – зазначає Аліна Дубинська. Закінчився жовтень, а в академії немає навіть натяку на навчання – ні студентів, ні викладачів. Тут взагалі немає жодної людини і закриті двері.
Три дні журналісти намагалися зв’язатися з керівництвом академії, але марно. У Міністерстві освіти і науки України підтверджують, що академія дійсно не пройшла акредитації. Це було ще 2 роки тому. “Останній раз, коли навчальний заклад мав право здійснювати набір – це було в 2010 році. Після цього вони не мали права брати студентів”, – заявили у відомстві.
Академія повинна була переоформити ліцензію, але проігнорувала і далі набирала студентів, не маючи на це жодного права. “Таким чином здійснюючи набір – це була схема шахрайства. Вони вводили в оману студентів, показуючи стару ліцензію”, – відзначає директор департаменту наукової діяльності та ліцензування МОН Олександр Якименко.
Торік, коли академія продовжувала набирати студентів, Міністерство освіти звернулося до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів. У Генпрокуратурі повідомили, що жодних матеріалів від Міносвіти з цього питання не отримували.
Перевіряти діяльність ВНЗ або їх ліцензійні умови є компетенцією саме Міносвіти, а не прокуратури. Керівництво академії самоусунулося і не намагається вирішити ці проблеми. Студентам залишається тільки судитися, радять у Міносвіти, щоб відшкодувати гроші, тому що дипломів вони вже не дочекаються.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас