Бензин з біоетанолом буде дешевшим, а українці дихатимуть чистішим повітрям - Укрспирт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин з біоетанолом буде дешевшим, а українці дихатимуть чистішим повітрям - Укрспирт

Казна та Політика
1234
Додавання біоетанолу до бензину дозволить здешевити виробництва пального й зменшити використання шкідливих домішок. До того ж виробництво вітчизняного біоетанолу допоможе поновити роботу десятків спиртзаводів – зазначив в ефірі каналу БТБ Перший заступник гендиректора ДП “Укрспирт” Віктор Панков. Він також переконаний, що це паливо не шкодить двигунам автомобілів, про що свідчить досвід Європи, де частка біоетанолу в пальному – 10%.
«Вигоду отримають усі – і споживачі , і виробники. Споживачі отримають більш дешевий бензин. Це по-перше . По-друге, …. використання бензину з біоетанолом знижує викиди шкідливих речовин в атмосферу. Це доведено всіма науково – дослідними інститутами. Плюс , на сьогоднішній день ми маємо сорок не завантажених заводів – спиртових , які будуть задіяні у виробництві саме біоетанолу. Що таке спиртзавод – це завод у селищі. Це дві – три тисячі чоловік», – зазначив Панков.
Вже сьогодні, за його словами, на брендових заправних станціях бензин с додаванням біоетанолу дешевший на 1-1,5 грн.
«Вся Європа їздить на даному бензині і ніяких претензій не виникає. Більше того, в 2003 році в Європі був розроблений стандарт, за яким передбачався вміст біоетанолу до 6% . У 2012 році він був переглянутий за участю провідних автомобілебудівників Європи. Ті люди, які виробляють машини, теж брали участь у розробці даного стандарту і кількість біоетаналу була в Європі збільшена до 10%», – повідомив він.
Нагадуємо, з 1 січня 2014 в українському бензині має бути не менше ніж 5 % біоетанолу, а з 1 січня 2016-го обов’язкова частка спирту в бензині зросте до 7 %.
За матеріалами:
Телеканал БТБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас