Американці створили нову снайперську гвинтівку: з Wi-Fi, Linux і автоприцілом, як у комп'ютерній грі (ФОТО, ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці створили нову снайперську гвинтівку: з Wi-Fi, Linux і автоприцілом, як у комп'ютерній грі (ФОТО, ВІДЕО)

Технології&Авто
8171
Американська збройова компанія TrackingPoint на виставці CES 2013 представила дослідний зразок цифрового снайперського комплексу під назвою Precision Guided Firearm (PGF).
Вартість новинки становить 17 тис. доларів. За даними Ars Technica, дана зброя працює на операційній системі Linux, обладнана Wi-Fi модулем. Здійснювати управління комплексом можливо за допомогою мобільних пристроїв, наприклад, iPhone, iPad. Дана гвинтівка дозволяє управляти стрільбою за допомогою комп’ютера – в ній реалізована функція автоприціла. До виходу цієї гвинтівки, подібну особливість можна було зустріти лише в комп’ютерних іграх.
Снайперська гвинтівка Precision Guided Firearm (PGF) розроблена на базі відразу трьох мисливських рушниць (у число яких входить і зброя, що використовує патрони Winchester Magnum калібру .300, а також Lapua Magnum калібру .338), оснащена “розумним” оптичним прицілом і спусковим механізмом. Крім цього, TrackingPoint створила для комплексу PGF спеціальні боєприпаси. Електронний оптичний приціл збирає і передає інформацію комп’ютера, що аналізує отримані дані і потім здійснює точно скоригований постріл в заданому користувачем напрямку. Однією з ключових особливостей цієї smart-гвинтівки є контроль комп’ютерної програми над спусковим гачком. Точність пострілу з PGF безпрецедентна, що досягається за допомогою того, що при коригуванні враховується навіть найменший зсув при здійсненні пострілу.
Постріл з гвинтівки Precision Guided Firearm (PGF) здійснюється таким чином: відбувається вибір цілі і відмітка за допомогою спеціальної кнопки, після цього комп’ютер починає відстежувати зазначений об’єкт і, на першу вимогу користувача, здійснює постріл. Однак система вимагає ручного коректування прицілу. Постріл, при натисканні на спусковий гачок, відбувається не відразу: спочатку комп’ютер виконає перехід в бойову готовність і потім зажадає вручну скоригувати приціл.
Постріл відбувається в момент, коли “хрестик” прицілу збігається із зазначеною раніше метою. Інтерфейс оптичного прицілу гвинтівки Precision Guided Firearm злегка нагадує головні дисплеї військових льотчиків, а Wi-Fi модуль синхронізує роботу гвинтівки з планшетами і смартфонами компанії Apple. Таким чином, процес виявлення цілі можна проводити за допомогою iPad або iPhone. Спеціально для iOS в TrackingPoint розробили спеціальний додаток. Вся інформація про постріли накопичується на вбудованій пам’яті PGF.
Компанією TrackingPoint, розташованою в місті Остін, штат Техас, планується випуск трьох, оснащених балістичними комп’ютерами, моделей гвинтівки Precision Guided Firearm (PGF):
XS1 – тактична гвинтівка, що використовує патрон .338 Lapua Magnum
XS2 – полегшена версія XS1, патрон .300 Win. Mag.
XS3 – мисливська версія XS2, використовується патрон .300 Win. Mag.
За непідтвердженими даними, випуск гвинтівок Precision Guided Firearm (PGF) здійснюватиметься відомою компанією Surgeon Rifles, а відповідальність за виготовлення стволів ляже на компанію Krieger Barrels, що добре зарекомендувала себе. Довжина ствола гвинтівок XS1, XS2 і XS3 становитиме 27 “(68,5 см), 24” (61 см) і 22 “(56 см) відповідно. Всі гвинтівки будуть оснащуватися прицілами змінної кратності 6-30x (для моделей XS2 і XS3 ) і 6-35x (для XS1).
Представники компанії TrackingPoint заявляють, що балістичний комп’ютер гарантує абсолютну точність попадання на дистанціях до 1100 метрів для гвинтівки XS1, 915 метрів для XS2 і 685 метрів для XS3. Рядом експертів стрілецької справи з великою іронією була сприйнята нова розробка компанії TrackingPoint – їх сумніви викликає надійність винаходу.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас