Які проблеми українцям принесе листопад? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які проблеми українцям принесе листопад?

Особисті фінанси
3865
З 1 листопада вводиться обов’язкова оцінка нерухомості за новими правилами та розцінками. Нові правила повинні були вступити в силу ще 1 серпня, але уряд надав тримісячну відстрочку оцінювачам для перенавчання.
Тепер при купівлі-продажу нерухомості українці платитимуть податки не з суми угоди, а з оціночної вартості, зазначеної у висновку оцінювача.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 231, оцінку нерухомості зможуть здійснювати лише спеціалізовані суб’єкти оціночної діяльності, які мають відповідний сертифікат на здійснення такої діяльності.
До того ж, оцінка здійснюватиметься не «вручну», а за допомогою спеціальної комп’ютерної програми Українського інституту управління якістю оціночної діяльності.
Для уніфікації роботи оцінювачів створена єдина база даних оцінок, в якій фіксуватимуть показники оцінюваного майна та результати їх обробки системою. Доступ до системи матимуть оцінювачі та нотаріуси.
Як стверджують експерти, така система дозволить здійснювати оцінки за 5-7 хвилин, до того ж, без виїзду на місце. Також програма буде видавати не тільки конкретну вартість об’єкта, але і розмір комісії, яку оцінювач може стягнути з клієнта за свої послуги.
Проте, на думку експертів, така автоматизація виллється в проблеми, адже таким чином можна оцінювати лише типові об’єкти.
На 31 липня дозвіл на проведення оцінки мали тільки 95 юридичних осіб та 161 фізична особа при загальній кількості оцінювачів, здатних надавати ці послуги, понад 10 тисяч. За останні три місяці кількість оцінювачів значно зросла.
За даними Фонду державного майна, на 30 жовтня в держреєстрі було 1540 оцінювачів для цілей оподаткування, 347 суб’єктів оціночної діяльності та 644 їх представництва. При цьому свідоцтва керівників суб’єктів оціночної діяльності отримали 1086 осіб при поданих 1200 заявках.
Відтак громадяни України можуть укладати будь-які угоди з нерухомістю, у тому числі з землею, та рухомим майном (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів) виключно за наявності спеціальної оцінки для цілей оподаткування. Без такої оцінки нотаріуси мають відмовляти громадянам у посвідченні правочинів купівлі-продажу, міни, дарування, видачі свідоцтва про право на спадщину тощо.
На 1 листопада прикордонні служби України та Польщі спрощують перетин державного кордону. Особи, які перетинатимуть українсько-польський державний кордон для відвідання місць поховань своїх рідних і близьких, можуть скористатися “зеленим коридором”, які діятимуть на автомобільних пунктах пропуску через державний кордон Ягодин – Дорогуськ та Рава Руська – Гребенне.
Також з 1 до 30 листопада всі охочі зможуть записатися на пробне тестування ЗНО. Для здачі пробних іспитів, бажаючі повинні заповнити спеціальну форму та оплатити 89 грн.
Реєстрацію учасників пробного ЗНО проводитимуть регіональні центри оцінювання якості освіти протягом двох сесій – 22 та 29 березня. При цьому майбутні абітурієнти зможуть взяти участь лише в одному із запропонованих того чи іншого дня тестувань.
А в Києві з листопада обмежують рух на 77 вулицях. Це відбудеться з метою належної підготовки до роботи в осінньо-зимовий період. Так, відповідно до розроблених тимчасових схем організації дорожнього руху, у період інтенсивних снігопадів на 31 перехресті вулиць передбачається перемикання світлофорів на миготливий режим сигналу жовтого кольору. На 60 звивистих ділянках доріг та вулиць із значним ухилом встановлено попереджувальні дорожні знаки для інформування водіїв, а на 136 регульованих перехрестях із значною концентрацією транспорту внесені відповідні зміни в режими роботи світлофорів. А з метою більш ефективної роботи з очищення вулиць від снігу передбачається запровадити принцип паркування у парні числа місяця на одній частині вулиці, у непарні – на іншій.
Також з 1 до 22 листопада рух автотранспорту проспектом Перемоги в Києві буде частково обмежено. Це відбудеться у рамках реконструкції проспекту Перемоги на ділянці від шляхопроводу біля станції метро “Святошин” до шляхопроводу біля станції метро “Нивки”. Крім того, тимчасово закриється тролейбусний маршрут № 7. На період закриття тролейбусного маршруту буде організовано рух автобусів № 7ТР.
Окрім того, станцію столичного метрополітену «Теремки» планують відкрити 6 листопада, до Дня визволення Києва від фашистських загарбників.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас