Допокращувалися: Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг України, прогноз - негативний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допокращувалися: Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг України, прогноз - негативний

Казна та Політика
3531
Standard & Poor’s (S&P), міжнародне рейтингове агентство, знизило суверенні кредитні рейтинги України в іноземній і місцевій валюті до В- з В, присвоївши йому негативний прогноз.
За даними агентства Reuters, негативний прогноз свідчить, що владі країни ще належить втілити в життя стратегію залучення значних обсягів іноземної валюти для обслуговування підвищених зовнішніх зобов’язань.
Відзначається, що негативний прогноз рейтингу також свідчить про ймовірність його зниження протягом найближчого року у разі, якщо чисті міжнародні резерви України будуть скорочуватися швидше, ніж очікувалося і країні буде все складніше виконувати зовнішні та бюджетні зобов’язання.
Крім вищесказаного додамо, що в травні поточного року S&P залишило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України на рівні В/B. Прогноз по рейтингах тоді також був негативний.
Додамо, що наприкінці вересня ще одне агентство – Moody’s – знизило рейтинг єврооблігацій України до Саа1 з B3 і помістило його на перегляд для можливого подальшого зниження. Додамо, що якість боргових зобов’язань з таким рейтингом вважаються дуже низькою, а кредитний ризик – дуже високим.
Як повідомлялося, таке рішення викликане зростаючою стурбованістю відносно зовнішньої ліквідності країни, невизначеністю переговорів з Міжнародним валютним фондом і погіршенням відносин з Росією.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас