Митна (не) дружба: фури на кордоні з РФ стоять вже другу добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митна (не) дружба: фури на кордоні з РФ стоять вже другу добу

Світ
812
Затори із довгомірних вантажівок другу добу зберігаються у трьох пунктів пропуску на кордоні України і Росії в Ростовській області через зміни заходів щодо забезпечення транзиту.
“За даними на ранок п’ятниці, на стороні України перед пунктом пропуску “Новошахтинск” Ростовської митниці стоять 122 автомобіля, ще 199 знаходяться перед пунктом пропуску “Весело-Вознесенка”, 62 вантажівки не рухаються перед пунктом пропуску “Матвєєв курган” Таганрозької митниці”, – повідомила офіційний представник Південного митного управління Ольга Шамраєва.
За її словами, за минулу добу на цих пунктах оформлено на в’їзд до Росії 155 автомобілів.
Напередодні вранці біля цих пунктів пропуску також чекали оформлення на в’їзд близько 400 вантажівок.
Затори з’явилися через нові заходи щодо забезпечення транзиту, введених на Півдні Росії з 28 жовтня. Багато перевізників виявилися не готові до нововведень, незважаючи на те, що були заздалегідь попереджені.
Федеральна митна служба оголосила, що митники перестають приймати книжки міжнародних дорожніх перевезень в якості єдиного способу забезпечення дотримання митного транзиту.
Самі книжки не будуть скасовані, але вони не будуть прийматися без додаткових заходів забезпечення, передбачених Митним кодексом Митного союзу. При цьому інші заходи можуть використовуватися як самостійні.
Так, автоперевізник зможе застосувати в якості заходи забезпечення при відкритті процедури транзиту такі заходи як порука, грошову заставу, банківську гарантію, заставу майна і попереднє декларування. Імпортер товарів теж може внести забезпечення за перевізника або скористатися послугами митного перевізника.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас