На сьогоднішній день жодна українська компанія не купує газ по $ 260 - міністр енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На сьогоднішній день жодна українська компанія не купує газ по $ 260 - міністр енергетики

Енергетика
867
Українські компанії не купували газ у російського “Газпрому” за ціною $ 260 за тисячу кубометрів. Про це в інтерв’ю заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.
“На сьогоднішній день немає жодної української компанії, не важливо, в якій власності – державній чи приватній, яка купувала газ по $ 260. Враховуючи заяви російської сторони, мені не зрозуміло, звідки з’явилася ціна $ 260 і про яку знижку для яких “українських друзів” йдеться, – заявив Ставицький.
Він також зазначив, що, за його інформацією, “документи, що зайшли на митницю, свідчать дещо про інше”.
Ставицький також зазначив, що компанія Ostchem є австрійською, а куплений газ може бути підстраховуванням для недопущення перебоїв у транзиті газу з Росії до Європи в пікові періоди його споживання взимку.
“Україні для внутрішнього споживання достатньо 12,5 мільярда кубів газу. Для нас ніяких криз бути не може, навіть у разі пікових ситуацій. Для Європи – так. Але в даному випадку це не варіант “порятунку” ситуації. Тут, я думаю, було знайдено компроміс між кимось і кимось, щоб не виглядати як два бійці, з яких один переміг, а інший програв. Був знайдений компроміс, який усіх влаштував. Якщо ви даєте комусь кредит і хто закачує газ, то заради Бога”, – зазначив Ставицький.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас