Україна поліпшила свої позиції в більшості світових рейтингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поліпшила свої позиції в більшості світових рейтингів

Казна та Політика
695
Посилений «євроремонт» законів і норм, що проводиться останні пару років, дав результат. Україна поліпшила показники в більшості міжнародних рейтингів. За багатьма показниками заткнули за пояс і Росію, і навіть деякі країни ЄС. Зростання помітили представники Світового банку: нашу країну визнали кращою в проведенні змін. «Погляд» підвів рейтингові підсумки України.
За рік ми стали безумовним лідером у спрощенні ведення бізнесу. Найпоказовіший прорив – в будівельній сфері: злетіли відразу на 145 позицій!
«Вдалося скоротити оформлення документації з 375 до 73 днів. Удвічі зменшилась кількість процедур: тепер їх всього 10. Знизилася загальна вартість підготовчих робіт», – перерахував «Погляду» досягнення глава Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.
Непоганий показник за доступністю кредитів. Тепер система повністю відповідає євростандартам: якщо компанія підтверджує платоспроможність, гроші дають без проблем. А наприкінці вересня Україна відвоювала сім пунктів у рейтингу конкурентоспроможності, що його складає найавторитетніший Всесвітній економічний форум. Наш привід для гордості – 82-е місце в списку 142 країн (залишили позаду Балкани).
«У нас вже два роки немає інфляції. Є прогрес у бізнесі: скасували обмеження розмірів статутного фонду, скоротили кількість податків, точково вирішили величезну кількість дрібних проблем. Все це дозволило піднятися в рейтингу, – вважає експерт Українського інституту публічної політики Ігор Шевляков.
Точкові поліпшення, проведені Кабміном, позначилися в підсумку на добробуті населення в цілому. За даними ООН, ми стали міцним середнячком у світовому рейтингу бідності: за межею бідності виявилися всього 2,2% українців (для порівняння, в країнах Європи показник перевалює за 3 і навіть 4 відсотки).
Вдалося підвищити позиції в соціальних рейтингах. Піднялися з 71-го на 64-е місце у світовому табелі про добробут, складеному міжнародною аналітичною організацією Legatum Institute. При цьому за рівнем освіти ми на 31-й позиції. Високі показники у навчанні підтвердили і експерти Світового економічного форуму. Вони поставили нас на 45-е місце за якістю середньої школи.
«Найбільший прогрес спостерігається в природничих і математичних предметах. За три роки Україна піднялася з 42-ї на 24-у сходинку», – зазначив міністр освіти Дмитро Табачник.
У підсумку українці стали трішки успішнішими. У «Світовому звіті про щастя», який готує ООН, ми перестрибнули відразу 4 позиції, опинившись на 87-му місці. Тим самим залишили далеко позаду як китів, що розвиваються, на зразок Китаю та Індії, так і колишніх сусідів по соцтабору – угорців, румунів, латвійців.
Цікаво, що реально показники навіть вище: фахівці ООН відзначили, що за економічними показниками ми не відстаємо від більш щасливих країн. Підкачало позитивне сприйняття світу.
Почивати на лаврах рано: за своїм розвитком Україна знаходиться у міцній середині списку розвинених країн. За словами першого віце-прем’єра Сергія Арбузова, наступного року ми продемонструємо не менший прогрес. Почнемо з входження в першу сотню країн з найбільш сприятливим бізнес-кліматом.
Україна поліпшила свої позиції в більшості світових рейтингів
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас