Банківська система не взяла на себе відповідальність за економічний розвиток країни - Азаров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська система не взяла на себе відповідальність за економічний розвиток країни - Азаров

Кредит&Депозит
4428
Прем’єр-міністр України Микола Азаров наголосив на необхідності визнання того, що в перманентно складній ситуації останніх років банківська система, яку уряду вдалося “з величезними зусиллями стабілізували після кризи 2008-2009 років”, не взяла на себе частку відповідальності за економічний розвиток країни.
За його словами, комерційні банки станом на 1 жовтня поточного року залучили понад 425 млрд грн депозитів фізичних осіб.
“Це гроші наших громадян, отримані завдяки збільшенню доходів. І як же працює цей та інші банківські ресурси? Фактично тільки на проїдання”, – зазначив М.Азаров.
При цьому, за його словами, з 1 березня 2010 року загальний обсяг наданих споживчих кредитів на термін до 1 року виріс в 2,4 рази, а обсяг кредитів підприємствам строком більше 1 року збільшився лише на 22 %.
“При тому, що за цей же час банківські депозити виросли в 2 рази”, – зазначив глава уряду.
Зараз, на його думку, «треба усвідомити, що “споживча” модель участі банків в економіці підтримує короткостроковий попит, але не створює перспективних робочих місць і нових доходів, які в свою чергу стануть новим ресурсом банківської системи”.
Тому він доручив першому віце-прем’єр-міністру Арбузову разом з Національним банком вивчити можливості створення максимально сприятливих умов для кредитування саме реального сектору економіки в інтересах розвитку та подати відповідні пропозиції на розгляд уряду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас