Небагатий флот: 9 кораблів будуть списані зі складу ВМС України - через технічну непридатність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небагатий флот: 9 кораблів будуть списані зі складу ВМС України - через технічну непридатність

Казна та Політика
1377
Міністр оборони України Павло Лебедєв повідомив, що Кабінет міністрів України вирішив списати 9 кораблів зі складу Військово- морських сил через технічну непридатність.
Лебедєв зазначив, що було прийнято рішення про списання дев’яти кораблів, яким понад 20 років, і які знаходяться в технічно непридатному стані. За його словами, тільки один з цих кораблів бойовий, а решта – катери.
Як раніше написали низка інтернет-видань, посилаючись на джерело, уряд планував списати базовий тральщик “Мелітополь”, водолазне судно “Вольногорськ”, суховантажну баржу “Брянка”, рейдові катери “Конотоп” і “РК-1935”, гідрографічний катер “МГК-1694”, рейдовий роз’їзний катер “Ритм-450”, морський катер “Острог”, водоналивний танкер “Бахмач” та транспорт озброєння “Джанкой”.
Відзначимо, що в 1997 році, коли завершився розділ Чорноморського флоту колишнього СРСР, Військово-Морським силам України були передані 43 бойових корабля, 132 судна та катери, 12 літаків і 30 вертольотів.
Згідно з інформацією з офіційного сайту Міноборони, на сьогоднішній день ВМС України налічують у своєму складі більше 25 бойових кораблів і катерів, понад 50 суден забезпечення і близько 30 одиниць авіаційної техніки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас