Нова реформа: профільну освіту в школах України введуть в 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова реформа: профільну освіту в школах України введуть в 2018 році

Казна та Політика
993
Реалізація концепції профільного навчання в 10-11-х класах почнеться з 1 вересня 2018 року, – заявляє міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.
“Від концепції (профільного навчання – Ред) до переходу – п’ять календарних років. І ще п’ять років напруженої праці педагогів, науковців. Концепція профільного навчання розпочнеться аж 1 вересня 2018”, – сказав він журналістам у Києві в четвер.
За словами міністра, в даний час йде обговорення концепції.
“Концепція профільного навчання передбачає вісім обов’язкових предметів, а далі на поглиблене навчання ми пропонуємо широкий вибір предметів”, – сказав Табачник.
Він підкреслив, що концепція профільної школи стосуватиметься лише 10-11-х класів.
“Загальний, фундаментальний курс середньої освіти до 9 класу з фізикою, біологією, математикою пройдуть абсолютно всі. Суть концепції профільної школи в тому, щоб за два роки починати дитину готувати до майбутньої професії або до майбутнього вибору вищого навчального закладу”, – заявив Табачник.
При цьому він зазначив, що батьки, які відмовляться від будь-якого профілю навчання для своїх дітей, можуть вибрати “серединний модуль”, тобто зберегти 16 предметів навчання.
Разом з тим міністр особливо підкреслив, що будь-яка профільність у школах повинна супроводжуватися відповідними педагогічними кадрами.
Раніше колегія Міністерства освіти і науки затвердила проект концепції профільного навчання в старшій школі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас