Німці радять Україні підвищити тарифи на газ і відпустити гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці радять Україні підвищити тарифи на газ і відпустити гривню

Казна та Політика
6242
Щоб компенсувати торгові обмеження з боку Росії, Україна повинна підвищити тарифи на газ і відпустити гривню, вважають експерти Німецької консультативної групи.
“Потрібно розробити короткостроковий план для забезпечення економічної стабільності і зниження тиску з боку Росії. На нашу думку, будь-який реалістичний план повинен включати участь МВФ. Отже, необхідно найближчим часом підписати угоду з МВФ, причому Україна має виконати вимоги МВФ щодо збільшення гнучкості обмінного курсу і підвищенню тарифу на енергоносії, тому що тільки так можна досягти макроекономічної стабільності”, – йдеться в повідомленні.
На основі програми МВФ Україна могла б отримати додаткову фінансову підтримку з боку ЄС та міжнародних фінансових інститутів, вважають у НКГ.
Одночасно українські власті повинні в ході двосторонніх переговорів з представниками Москви залагодити всі торгові питання. Якщо переговори не дадуть результату, Україні радять негайно звертатися до СОТ. “Не варто чекати швидкого врегулювання, оскільки механізм прийняття рішень СОТ тривалий. Але все ж: застосування цього інструменту має важливе значення з точки зору можливих торгових конфліктів у майбутньому”, – наголошується в повідомленні.
При цьому Україні радять не відмовлятися від підписання угоди про асоціацію з ЄС, оскільки поступка на тиск з боку Росії може стати великою помилкою.
Німецька консультативна група з 1994 року консультує уряд України у вирішенні проблем економічної політики. Її діяльність фінансується Федеральним міністерством економіки і технологій.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас