Ціна в метро Києва буде залежати від дальності і тривалості поїздки - Попов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна в метро Києва буде залежати від дальності і тривалості поїздки - Попов

Казна та Політика
1032
Різна оплата за проїзд у Київському метрополітені залежно від тривалості та дальності поїздки буде введена найближчим часом, повідомив глава Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов.
“Вже точно в цьому році почнемо вводити систему диференційованої оплати за проїзд, але це буде не швидко – чекає багато роботи: всі станції потрібно оснастити новим обладнанням”, – сказав він.
При цьому голова КМДА зазначив, що поки точно не відомо, як буде розраховуватися вартість проїзду. “Один з варіантів – ціна залежатиме від дальності поїздки, а другий варіант – від часу”, – повідомив він.
У свою чергу газета “Вести” також цитує градоначальника з цієї теми. “Зараз обговорюються варіанти як це буде виглядати. Наприклад, за проїзд від однієї до п’яти станцій буде одна ціна, а за проїзд від п’яти до десяти станцій – інша. Або – за поїздку в підземці протягом 30 хвилин будуть платити одну ціну, за проїзд від 30 хв до години – іншу”, – сказав О.Попов “Вістям”. Спеціальні пристрої будуть самі зчитувати суму з електронної картки пасажира.
Раніше О.Попов заявляв про можливе підвищення вартості проїзду в громадському транспорті в столиці, зазначивши, що відповідне рішення може бути винесено не раніше осені. “Ми можемо говорити про зміну цін, але переходячи на нову систему оплати жителі Києва будуть мати проїзні квитки на тривалий період (рік, півроку, навіть місяць), вони будуть платити менше, ніж ті, хто буде брати разовий квиток”, – пояснював голова КМДА.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас