Спецперевірки сприяють приходу на держслужбу чесних працівників - чиновник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецперевірки сприяють приходу на держслужбу чесних працівників - чиновник

Казна та Політика
852
Спеціальні перевірки підтвердили свою ефективність у боротьбі з корупцією при отриманні посад держслужбовцями.
Про це заявив голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов на прес-конференції.
«Нацдержслужбою було приділено чимало уваги запровадженню законодавства щодо запобігання та протидії корупції. І аналіз спеціальних перевірок, які проводить Нацдержслужба за дорученням Адміністрації Президента та Кабміну, свідчить про зменшення кількості кандидатів на посаду держслужбовців, які надають недостовірну інформацію. Тобто, ми можемо зробити висновок, що спецперевірка стала одним з ефективних механізмів протидії корупції, і все це робить можливим прихід на державну службу чесних, професійних і досвідчених працівників», – підкреслив Толкованов.
Голова Нацдержслужби нагадав, що закон «Про засади запобігання та протидії корупції» передбачає обов’язкове декларування доходів держслужбовців, а також відомості про їхнє майно та витрати. Саме тому, на думку Толкованова, впровадження нового законодавства про державну службу неможливе без реалізації нового антикорупційного законодавства, і вони повинні доповнювати один одного.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас