Нацбанк готовий схвалити злиття двох врятованих у 2009 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк готовий схвалити злиття двох врятованих у 2009 банків

Казна та Політика
1105
Нацбанк схвалить ініціативу Мінфіну щодо злиття Укргазбанку і банку Київ, які було докапіталізовано за участю держави, у разі прийняття відомством такого рішення.
Про це розповіли в Національному банку у відповідь на запит щодо організації продажу Укргазбанку і банку Київ.
“Беручи до уваги рекомендації експертів Світового банку щодо необхідності злиття банків (Укргазбанку і банку Київ – ред.), з метою підвищення інвестиційної привабливості для подальшого продажу об’єднаного установи, Національний банк готовий вжити заходів, в межах своєї компетенції, для забезпечення реорганізації банків, у разі прийняття власником відповідного рішення”, – зазначено в повідомленні регулятора.
Крім того, в НБУ зазначили, що рішення з ключових напрямків діяльності і подальшої стратегії розвитку фінустанови, в тому числі з реорганізації та докапіталізації, в рамках діючих законів приймає власник банку, в даному випадку – Мінфін.
Тим не менше, для реорганізації банку за рішенням його власників потрібне попереднє схвалення Нацбанку, для отримання якого власник банку в установленому порядку направляє регулятору необхідний пакет документів. На даний момент, за відомостями центробанку, подібний набір документів в НБУ не надходив.
У свою чергу, Міністерство фінансів України 12 серпня 2013 заявило про організацію процедури закупівлі послуг радника з продажу пакетів акцій докапіталізованих за участю держави банків Київ і Укргазбанк.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2013 Укргазбанк за розміром активів займав 15-е місце (21,225 млрд грн), а банк Київ – 73-е (2,327 млрд грн) серед 175 банків.
Крім того, Кабмін на завтрашньому засіданні вивчить питання про збільшення статутного капіталу державного Укрексімбанку. Варто вказати, що в нинішньому році Кабмін двічі збільшував статутний капітал державного Ощадбанку – на 291,732 млн грн у червні і на 1,34 млрд грн у липні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас