У київський бюджет щомісяця не надходить 17 млн грн через нелегальні парковки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київський бюджет щомісяця не надходить 17 млн грн через нелегальні парковки

Казна та Політика
256
Через роботу нелегальних парковок бюджет Києва щомісяця недоотримує майже 17 млн грн, повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури міста з посиланням на начальника управління прокуратури Назара Константинова.
За його словами, перевірка прокуратури та контролюючих органів виявила численні порушення в діяльності суб’єктів господарювання, які працюють у сфері послуг паркування.
“Порушуючи умови договорів, підписаних з КП “Київтранспарксервіс” на експлуатацію паркувальних майданчиків, комерційні структури самовільно збільшують кількість машиномісць, а також перевищують затверджений тариф на паркування. Більше того, деякі суб’єкти господарювання навіть після розірвання договору з комунальним підприємством продовжують нелегально експлуатувати паркувальні майданчики, стягуючи за це нелегальну плату”, – йдеться в повідомленні прокуратури столиці.
У прес-службі зазначають, що перевірка встановила нелегальну роботу близько 60 паркувальних майданчиків у Києві, “доходи від яких – а це майже 17 млн ​​грн щомісяця – осідають на рахунках комерційних структур, а не спрямовуються на розвиток інфраструктури міста”.
Константинов акцентував увагу на тому, що в судовому порядку будуть розглянуті всі порушення, виявлені під час перевірок.
“Тобто, правомірність діяльності як державного підприємства, так і приватних структур буде розглядати суд. І ті власники нелегальних парковок, які сьогодні здійснюють провокації і намагаються таким чином підбурювати громадськість, власне, прагнуть уникнути відповідальності”, – цитує прес-служба начальника управління прокуратури .
Прес-служба інформує, що прокуратура Києва вже подала 17 позовів до суду про розірвання договорів між КП “Київтранспарксервіс” та суб’єктами господарювання, які експлуатують паркувальні майданчики без належних правових підстав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас