Росія забрехалася: вона не зможе виробляти літаки "Руслан" без України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія забрехалася: вона не зможе виробляти літаки "Руслан" без України

Казна та Політика
5812
Всупереч заяві віце-прем’єра РФ Дмитра Рогозіна Росія не зможе локалізувати у себе все виробництво літаків Ан-124 «Руслан».
Про це повідомили джерела в ДП «Антонов».
«Це особиста думка пана Рогозіна. Єдиний завод в Росії, який може виробляти «Руслани» – Ульяновський, але там поставили на виробництво літаки Іл-76, і його потужності зайняті. А Азаров підписав директиви на україно-російські переговори, вони почнуться вже наступного тижня».
Кабмін запевняє, що Україна і Росія вже восени підпишуть угоду про створення спільного підприємства з виробництва Ан-124 «Руслан». Так, уряд уже затвердив делегацію для участі у переговорах з підготовки проекту угоди між урядами наших країн. Главою делегації призначено міністра промполітики Михайла Короленка, повідомляє прес-служба Кабміну. Будуть в ній також представники держагентства з управління державними корпоративними правами, МЗС, Мін’юсту, ПАТ «Мотор Січ» та ДП «Антонов».
«Підписання документів планується у вересні-жовтні 2013 року під час засідання українсько-російської міждержавної комісії. Їй підпишуть прем’єри Микола Азаров та Дмитро Медведєв», – йдеться в повідомленні.
Тим часом віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що підписання може і не відбутися: «Україна дуже туго погоджується на передачу нам згоди на модернізацію окремих агрегатів цього літака».
За його словами, Росія готова відмовитися від послуг України: «Якщо вони не приймуть рішення зараз, то потім ми просто змушені будемо локалізувати у себе все виробництво. З ким вони будуть працювати? З китайцями? Я щиро переживаю за долю нашої промислової кооперації з Україною».
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас