Начальник дніпропетровської міліції: на ходу - тільки 27% службових авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Начальник дніпропетровської міліції: на ходу - тільки 27% службових авто

Казна та Політика
358
Про це він повідомив сьогодні, 22 серпня, у своєму виступі на засіданні колегії облдержадміністрації.
За його словами, на сьогоднішній день профінансовано тільки 36% (близько 4,5 млн грн) заходів по боротьбі зі злочинністю із запланованих місцевими програмами 11,8 млн. грн.
Генерал зазначив, що з фактичної суми майже 3 млн грн виділено з бюджету Кривого Рогу і більше 1 млн грн – Дніпропетровська. У той же час, протягом останніх 3-х років не виділялися кошти на фінансування місцевих програм у м. Жовті Води, Солонянському та Софіївському районах. Аналогічна ситуація, але протягом 2 років, спостерігається у Первомайському та Апостолівському районах, зазначив Бабенко.
«Саме відсутність належного фінансування не завжди дозволяє органам внутрішніх справ вийти на належний рівень ефективного протистояння злочинності», – зазначив начальник ГУ МВС.
За словами Бабенко, переважна більшість з 22 ізоляторів тимчасового тримання (ІТТ), які функціонують на території області, побудовані в радянський час і не відповідають європейським нормам і стандартам, в першу чергу через невідповідність корисної площі на одну затриману особу, відсутність дезкамер і інше. З 65 кімнат для затриманих і доставлених потребують ремонту 31.
Генерал зазначив, що для проведення реконструкції та капітальних ремонтів ІТТ необхідно близько 18,5 млн грн, кімнат для затриманих – майже 2,2 млн. грн.
За словами Бабенко, кошти з місцевих бюджетів на проведення ремонтних робіт в названих закладах ні в минулому, ні в поточному році не виділялися. «У цих умовах ми не маємо можливості навіть на 3 години ізолювати дебошира від сім’ї, яка страждає від насильства», – зазначив він.
Начальник ГУ МВС у Дніпропетровській області також повідомив, що органи внутрішніх справ укомплектовані службовими автомобілями тільки на 87%, підлягають списанню майже 60% транспортних засобів. Фактично, тільки 27% з них придатні для експлуатації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас