Україна і Польща в цьому році відкриють два пункти пропуску на кордоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Польща в цьому році відкриють два пункти пропуску на кордоні

Казна та Політика
743
Україна і Польща мають намір у жовтні-грудень 2013 року відкрити два пункти пропуску через державні кордони – Грушів-Будомєж та Угринів-Долгобичів.
“Міжнародний автомобільний пункт пропуску Грушів-Будомєж стане найсучаснішим не тільки на українсько-польському кордоні, а й на всьому східному кордоні Польщі”, – сказав прем’єр-міністр України Микола Азаров.
За його словами, пропускна спроможність пункту Грушів-Будомєж складе близько 3 тис. автомобілів на добу, що дозволить розвантажити інші пункти пропуску на українсько-польському кордоні.
Як повідомлялося, будівництво митного переходу Грушів-Будомєж було розпочато в 2010 році в рамках підготовки до проведення в Україні фінальних матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Тоді наголошувалося, що будівництво самого переходу здійснюється за кошти Польщі. Його вартість складе 140 млн польських злотих (майже 350 млн грн). У цілому, на новому пункті пропуску передбачено 16 смуг руху: по вісім в кожну сторону, з яких чотири – для приватних автомобілів, дві – для мікроавтобусів та ще дві для автобусів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас