"Дорожну науку" в Україні недофінансовують більше ніж на 90% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дорожну науку" в Україні недофінансовують більше ніж на 90%

Казна та Політика
333
За інформацією директора Державного дорожнього НДІ ім. Шульгіна Василя Нагайчука, обсяг фінансування “дорожної науки” в поточному році склав 23 млн грн проти запланованих 272 млн грн.
“Обсяг фінансування дорожної науки в 2013 році повинен був скласти 272 млн грн, але фактичне фінансування становить – 23 млн грн”, – йдеться у відповідному повідомленні прес-служби Укравтодору.
При цьому, за словами експерта, “в ідеалі потрібно 500 млрд грн”.
При цьому, згідно Закону “Про наукову і науково-технічну діяльність” державне фінансування наукової і науково-технічної діяльності у розмірі не менше 1,7% від ВВП України.
За словами В.Нагайчука, однією з причин того, чому українські дороги виявилися в поточному стані, є те, що дорожня мережа була сформована в 1970-х, а в той час використовувалися зовсім інші розрахункові навантаження. На той момент розрахунки проводилися, виходячи з маси в 6 тонн на одну вісь автомобіля, а з 2002 року розрахункові навантаження на вісь автомобіля складають вже 11,5 тонн для доріг державного значення та 10 тонн – для доріг місцевого значення.
Крім того, за словами фахівця, через високі темпи виробництва в той час не завжди при будівництві автомагістралей використовували найкращі матеріали.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас