У Києві відкриють вже п'яте відділення для реєстрації прав на нерухоме майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві відкриють вже п'яте відділення для реєстрації прав на нерухоме майно

Казна та Політика
926
У новому приміщенні площею майже 100 кв. м будуть працювати п’ять вікон для роботи з громадянами, у двох з них буде здійснюватися прийом документів для отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у трьох – проводитися реєстрація речових прав на нерухомість.
У прес-службі також відзначили, що п’яте відділення стане першим у столиці, де буде працювати електронна система управління чергою.
На даний момент у столиці працюють чотири відділення Державної реєстраційної служби, де здійснюється держреєстрація речових прав на нерухоме майно: по просп. Повітрофлотському, 76-г, просп. Бажана, 7-е, вул. Верхній Вал, 32 та просп. Маяковського, 29.
Прес-служба Укрдержреєстру також повідомила, що з початку 2013 року, (станом на 18 серпня) в Держреєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано 179,76 тис. заяв і запитів у Києві, з яких майже 60%, або 104,43 тис., – нотаріусами. Задоволено 97% (або 164,44 тис.) розглянутих заяв і запитів.
У Державній реєстраційній службі України повідомили про намір збільшити на 20 осіб штат реєстраторів речових прав на нерухомість. За словами глави Укрдержреєстру Дмитра Ворони, це дозволить підвищити швидкість обслуговування та якість надання послуг громадянам.
Раніше в Україні діяло чотири державні реєстри, в яких підлягали реєстрації права на нерухомість: реєстр прав власності на нерухоме майно; реєстр угод; реєстр іпотек і реєстр заборон відчуження нерухомого майна.
З 1 січня 2013 року реєстрацію прав на нерухомість проводять органи Державної реєстраційної служби України (Укрдержреєстр) замість Бюро технічної інвентаризації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас