Понад 33 тис. сімей отримали житло в рамках державних програм - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 33 тис. сімей отримали житло в рамках державних програм - експерт

Казна та Політика
616
З початку реалізації державних житлових програм понад 33 тис. українських сімей отримали квартири в їх рамках. Про це під час круглого столу сказав директор київського Іпотечного центру Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.
“За роки діяльності Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву понад 33 тис. сімей скористалися державними програмами і отримали житло”, – сказав С.Комнатний.
С.Комнатний нагадав, що першою серед інших житлових програм, в Україні з’явилася програма пільгового кредитування молоді, за час реалізації якої 30 тис. сімей отримали житло, в експлуатацію ввели понад 650 будинків.
“Програма “Доступне житло”, також відома в народі як “70/30”, користується великою популярністю в Києві і області, а також великих містах. За роки реалізації 1930 сімей забезпечені житлом. У 2013 році плануємо, щоб не менше 1,5 тис. сімей забезпечено”, – сказав С.Комнатний.
Крім двох вищевказаних, в Україні також існує програма пільгового 3% іпотечного кредитування, яка зараз, за словами С.Комнатного, набирає обертів.
Нагадаємо, з початку дії державних програм забезпечення українців житлом ХК “Київміськбуд” передав під реалізацію в їх рамках 72 тис. кв. м житла.
“Зараз ми здали вже 967 квартир за цими програмами (“Здешевлення вартості іпотечних кредитів для населення” та “Доступне житло: 70 на 30”. -Ред.) загальною площею 72 тис. кв. м. Але це не кінцева цифра, за умови збільшення попиту на такі квартири, ми готові збільшувати і їх кількість”, – сказав президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас