Уряд може скасувати обов'язкове нотаріальне засвідчення копій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд може скасувати обов'язкове нотаріальне засвідчення копій

Казна та Політика
2141
Кабінет міністрів України пропонує скасувати процедуру нотаріального завірення вірності копій. Про це йдеться в законопроекті № 3077 від 14 серпня 2013
Зокрема, у документі зазначено, що засвідчення копій зможуть здійснювати посадові особи органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій.
Як йдеться у пояснювальній записці, прийняття проекту дозволить не засвідчувати нотаріально копії близько 50 документів, які використовуються в цивільних та господарських відносинах.
Зокрема, копії ліцензій, свідоцтва про смерть, копії передавального акта або розподільчого балансу, установчих та інших документів.
У свою чергу, законопроект спрямований на зменшення витрат споживачів нотаріальних послуг, що дозволить зробити їх доступними для всіх верств населення.
Як повідомляло агентство, у липні Кабмін схвалив законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про нотаріат”, який повинен визначити чіткий перелік і розміри плати за нотаріальні послуги правового і технічного характеру.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас