Мінекономрозвитку пропонує підвищити вартість ліцензій на продаж алкоголю і тютюну в неспеціалізованих магазинах в 2-3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку пропонує підвищити вартість ліцензій на продаж алкоголю і тютюну в неспеціалізованих магазинах в 2-3 рази

Казна та Політика
497
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує дозволити продаж алкоголю і тютюну у відділах, де продаються інші товари, підвищивши при цьому вартість ліцензій на торгівлю алкоголем в неспеціалізованих магазинах в містах у 2 рази, а тютюном – в 3 рази (до 16 тис. грн і 6 тис. грн відповідно).
Як повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку, відповідні зміни внесені в законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі» після громадського обговорення документа.
“З ініціативи Асоціації роздрібної торгівлі була змінена раніше запропонована норма щодо здійснення роздрібного продажу алкоголю та тютюну тільки в спеціалізованих магазинах (відділах, секціях). У новій редакції не має забороняється торгівля цими товарами разом з іншими. Але з метою стимулювання розвитку спеціалізованої торгівлі вводиться поняття спеціалізованого місця торгівлі, обов’язковою умовою якого є те, що частка реалізації алкогольних напоїв або тютюнових виробів у ньому повинна становити не менше 60% від загального товарообігу”, – йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.
Разом з тим, для суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж алкоголю і тютюну в спеціалізованих місцях торгівлі, вартість ліцензії пропонується залишити на нинішньому рівні.
“Для неспеціалізованних місць розмір вартості ліцензії на алкоголь пропонується збільшити в 2 рази, на тютюн – в 3 рази. Слід зазначити, що ця норма не стосується сіл і селищ”, – зазначають у Мінекономрозвитку.
Як повідомлялося, в спочатку запропонованому варіанті законопроекту продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів допускався в спеціалізованих магазинах або у відокремлених від інших товарів приміщеннях (відділах, секціях) з обладнаним місцем розрахунку.
На сьогоднішній день розмір річної ліцензії на роздрібний продаж алкоголю і тютюну становить 8 тис. грн (за кожний касовий апарат) і 2 тис. грн відповідно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас