Україна програє торгову війну з Росією без допомоги СОТ і МВФ - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна програє торгову війну з Росією без допомоги СОТ і МВФ - експерт

Казна та Політика
803
Без допомоги Світової організації торгівлі та Міжнародного валютного фонду Україна не зможе вирішити проблеми в торгівлі з Росією, вважає директор економічних програм Центру ім. Разумкова Василь Юрчишин.
“Зараз, якщо Україна не звернеться до СОТ і, до речі, в МВФ, то питання торгових ускладнень з Росією не буде вирішено таким чином, щоб хоч трохи враховувати інтереси України”, – розповів він під час “круглого столу” “Економіка незалежності. Досягнення і втрачені шанси” у п’ятницю.
В.Юрчишин висловив здивування тим, що країна жодного разу не звернулася до СОТ щодо торговельних проблем з РФ.
“Це не вперше: у 2006 році почалися широкомасштабні м’ясомолочні війни України і Росії”, – нагадав експерт.
Днями прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 включила до переліку “ризикових” всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України.
В уряді РФ заявили, що рішення про зупинку імпорту з України приймалося Митною службою РФ, на рівні кабінету міністрів ніяких рішень не було.
Раніше складнощі з поставками продукції на ринок РФ відчула корпорація Roshen, ще кілька українських виробників кондвиробів, іншої продукції і товарів. За словами президента асоціації “Укркондпром” Олександра Балдинюка, у більшості українських експортерів виникли труднощі з митним оформленням товарів на кордоні з Росією через сумніви російських митників у достовірності сертифікату походження продукції. У зв’язку з цим проводиться ретельний огляд товарів і транспортних засобів, затримується оформлення документів для пропуску через пункт митного контролю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас