НБУ: Ймовірність отримати фальшиву гривню набагато нижча, ніж фальшивий рубль або євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Ймовірність отримати фальшиву гривню набагато нижча, ніж фальшивий рубль або євро

Казна та Політика
267
На 1 млн штук справжніх банкнот російських рублів в 2012 р. припадало 12,8 штук підробок. У країнах Євросоюзу за результатами минулого року цей показник становив приблизно 36 штук підроблених банкнот євро. Про це розповів Віктор Нестеренко, директор генерального департаменту регулювання грошового обігу Національного банку України.
“За підсумками 2012 р. на 1 млн штук справжніх банкнот гривні припадало приблизно 4,1 штук підроблених банкнот. Ситуація з вилученням з обігу підроблених банкнот національної валюти є стабільною і не носить загрозливого характеру”, – повідомив Віктор Нестеренко.
Відповідаючи на запитання, що робить НБУ для посилення захисту купюр, представник банківського регулятора зазначив, що робота з удосконалення дизайну та елементів захисту готівкових гривень ведеться постійно, однак “інформація про плани і напрацювання в частині захисту та модернізації банкнот гривні є закритою”.
У той же час представник НБУ зазначив, що у світовій практиці центральні банки регулярно вдосконалюють дизайн готівкових грошей.
“Центробанки міняють або вдосконалюють дизайн банкнот в середньому раз на 5-7 років. Втім, ці терміни залежать від багатьох факторів, як суспільно-політичних, так і техніко-економічних”, – сказав представник Національного банку.
За даними НБУ, станом на 1 липня 2013 р. в обігу перебуває 2,7 млрд штук банкнот гривні дев’яти номіналів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас