Україна і Китай співпрацюватимуть у рибному господарстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Китай співпрацюватимуть у рибному господарстві

Казна та Політика
382
Україна і Китай планують реалізувати спільний проект розвитку Севастопольського морського рибного порту, а також почати спільне будівництво на його базі припортових заводів. Про це йшлося сьогодні під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Китаєм, повідомляє з посиланням на прес-службу Міністерство аграрної політики та продовольства України.
За повідомленням, у ході зустрічі з Китайсько-українською асоціацією з реалізації міжнародних проектів та Китайською корпорацією з міжнародного зарубіжного економічного співробітництва міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк зазначив, що на сьогодні розвиток співпраці з Китаєм в сільському господарстві має високу активність. Цьому сприятиме і підписання Меморандуму у сфері рибного господарства.
“Що стосується сьогоднішнього підписання Меморандуму, то хочу відзначити високу перспективність цього напрямку. Тому я б хотів, щоб дві сторони підійшли до нього з максимальною відповідальністю”, – зазначив Микола Присяжнюк.
Міністр також зазначив, що Меморандум забезпечить реалізацію спільного проекту розвитку Севастопольського морського рибного порту. Зокрема, на його базі розпочнеться спільне будівництво припортових заводів в Севастополі.
“Меморандум допоможе залучити професіоналів високого рівня для розробки та реалізації цього проекту. І наше спільне завдання – зробити так, щоб проект був успішним з урахуванням географічного розташування Криму”, – додав міністр.
У свою чергу, китайська сторона висловила зацікавленість у співпраці з Україною, в тому числі і в сфері рибного господарства, а також зазначила перспективність спільної реалізації проекту.
Крім того, китайська сторона виявила інтерес до розвитку співпраці між Китаєм і Україною в сільському господарстві на трьох рівнях.
Зокрема, глобальні проекти планується реалізувати на міжурядовому рівні, широкомасштабні – на міжрегіональному, спеціалізовані – на корпоративному рівні.
У свою чергу, міністр запевнив китайську сторону у повній підтримці цих ініціатив з боку Уряду України і пообіцяв всіляко сприяти реалізації спільних проектів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас