Україна стала 12-ю у світі за популярністю серед туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стала 12-ю у світі за популярністю серед туристів

Казна та Політика
2448
Всесвітня туристична організація (UNWTO) опублікувала приємний для нас рейтинг туристичної привабливості, в який входить 200 країн. Україна – у лідерах.
Все-таки Євро-2012 не пройшло дарма: туристи зацікавилися. Торік в Україну, за даними WOT приїхали 23 мільйони туристів. У цьому – вже 21, хоча ніякого футбольного чемпіонату не було. Це 12-й показник серед усіх країн, що брали участь в рейтингу.
Ажіотаж легко підтвердять кияни: на Хрещатику іноземна мова звучить в цьому році постійно. Але на досягнутому Україна зупинятися не збирається: до 2022 року потік туристів планують збільшити вдвічі – до 50 мільйонів осіб на рік. Економіці від туристів суцільна вигода: вкладаєш мінімум, отримуєш по повній.
«Після Євро-2012 Україна перестала бути білою плямою на карті Європи. Про нас заговорили. У світі багато дізналися, що в центрі Європи знаходиться велика, красива, а головне, безпечна країна з цікавими культурними та історичними пам’ятками», – каже речник Асоціації лідерів турбізнесу Юлія Олійник.
«Найчастіше до нас їдуть найближчі сусіди: росіяни, білоруси та поляки. Однак з кожним роком приїжджає все більше туристів з далекого зарубіжжя. Лідирують шведи, німці, американці», – розповідає гендиректор компанії «Олімп Тревел», яка спеціалізується на в’їзному туризмі, Ладіслав Форнвальд.
До речі, в журналі National Geographic Крим посів перше місце в світі серед «20 місць, які потрібно побачити» у 2013 році. Львів, за версією видання Lonely Planet, займає друге місце в рейтингу кращих європейських міст для вікенду.
ТОП-12 рейтингу UNWTO виглядає так:
1. Франція
2. Китай
3. Іспанія
4. Італія
5. Туреччина
6. США
7. Великобританія
8. Німеччина
9. Австрія
10. Росія
11. Малайзія
12. Україна
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас