"Укрпошта" піднімає ціни на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" піднімає ціни на 15%

Казна та Політика
858
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, з 1 вересня 2013 підвищує тарифи на пересилання посилок понад 2 кг в середньому на 15% в межах України.
Як повідомляється на сайті регулятора у середу, комісія також підвищила тарифи на міжнародну пересилку поштових карток і листів вагою до 20 г і понад 20 г до 50 г, а також тарифи на пересилання посилок без оголошеної цінності. У прес-службі НКРЗІ агентству “Інтерфакс-Україна” уточнили, що відповідно до актів Всесвітнього Поштового Союзу з 2009 року чинні міжнародні тарифи зросли в середньому на 27%, проте підвищення в Україні буде менше. При цьому в прес-службі не повідомили розмір підвищення.
Крім того, регулятор скасував деякі тарифи або об’єднав їх з іншими. Зокрема, скасовуються тарифи на пересилання пріоритетних посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України, оскільки за термінами обробки, перевезення, доставки вони ідентичні з додатковим сервісом “кур’єрська доставка”. Також було відмінено тариф на пересилання книг масою до 250 г, комісія мотивувала це тим, що середня вага книги становить 250-500 г.
У нових тарифах також передбачається збільшення знижки з 20% до 40%, яка може надаватися користувачам на послуги поштового зв’язку (але не нижче собівартості).
У повідомленні комісії зазначається, що підвищення тарифів дозволить уникнути скорочення кількості поштових відділень і штату “Укрпошти”, а також забезпечить підтримку рівня надання послуг листоношами.
Нові тарифи будуть передані в Міністерство юстиції на реєстрацію. Набудуть чинності після офіційного опублікування.
Як повідомлялося, раніше в “Укрпошті” заявляли, що будуть ініціювати підвищення тарифів на міжнародні відправлення, а також на доставку періодики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас