Кабмін вирішив не підвищувати вартість проїзду в поїздах Hyundai — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив не підвищувати вартість проїзду в поїздах Hyundai

Казна та Політика
341
Кабінет міністрів України відхилив законодавчу ініціативу щодо введення податку на додану вартість (ПДВ) при операціях, пов’язаних з продажем квитків на швидкісні потяги “Інтерсіті+”, повідомив віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул.
“Уряд відхилив пропозицію про введення ПДВ на квитки в поїздах” Інтерсіті+ “. Квитки в поїздах Hyundai і Skoda не подорожчають”, – заявив він після завершення засідання уряду на брифінгу в Києві в середу.
Нагадаємо, що законопроектом № 11210 від 17 вересня 2012 року було запропоновано повернути ПДВ на операції, пов’язані з продажем квитків на потяги “Інтерсіті+”.
На думку авторів документа, це дозволило б уникнути нераціонального використання фінансового ресурсу держави, а також на певному етапі оцінити ефективність застосування і доцільність надання непрямої державної підтримки пасажирських перевезень пасажирськими поїздами “Інтерсіті+”
Верховна Рада 5 липня 2012 погодилася з пропозиціями уряду про скасування ПДВ при продажу квитків у поїздах категорії “Інтерсіті+”. Після підписання президентом відповідного закону, квитки на дані категорії поїзда подешевшали більш ніж на 16%
Раніше Міністерство інфраструктури повідомило про підвищення вартості проїзду пасажирів у поїздах у внутрішньому сполученні: у загальних і плацкартних вагонах – на 10% з 1 жовтня 2013 року, у купейних вагонах – у два етапи, по 10% в липні і з 1 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас