Україна готова створити додаткові лабораторії для перевірки експортованої харчової продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова створити додаткові лабораторії для перевірки експортованої харчової продукції

Казна та Політика
210
Україна готова створити додаткові лабораторії для перевірки харчової продукції, яка йде на експорт, у разі виникнення у імпортерів претензій до її якості.
Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, коментуючи телеканалам ситуацію, яка склалася у зв’язку із забороною Росією імпорту кондитерської продукції Roshen.
«Якщо треба, зробити певні лабораторії, які були сертифіковані для того, щоб перевіряти цю продукцію на території України. Якщо у Росії чи будь-якої іншої країни-імпортера з’являються питання щодо якості чи безпеки продукції, вони направляють продукцію в ці лабораторії, що знаходяться тут. Вони (лабораторії) підтверджують або не підтверджують (претензії) і таким чином вирішуються питання в робочому порядку», – заявив Максюта.
Раніше Максюта заявив, що Україна запрошує російських експертів провести, у разі необхідності, перевірку якості продукції Roshen на фабриках-виробниках.
Як повідомлялося, 6 серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначену на етикетці.
29 липня глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про введення заборони на постачання до Росії продукції української корпорації Roshen.
30 липня Росспоживнагляд заявив про виявлення в кондитерській продукції української корпорації Roshen бензопирена, що володіє канцерогенними властивостями.
31 липня Росспоживнагляд сповістив Федеральну митну службу Росії (ФМС) про заборону на поставки на територію РФ продукції чотирьох фабрик Roshen.
Тоді ж Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду, в якому просила про негайну зустріч для вирішення питання щодо заборони на постачання продукції української кондитерської корпорації Roshen на територію Російської Федерації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас