Янукович доручив удосконалити законодавство у сфері утилізації транспортних засобів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив удосконалити законодавство у сфері утилізації транспортних засобів

Казна та Політика
921
Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо вдосконалення законодавчого регулювання питань, пов’язаних з утилізацією автомобілів, сплатою екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів і забезпечення економічних інтересів власників автомобілів.
Про це повідомляє офіційний сайт Президента.
Згідно з документом, прем’єр-міністр Микола Азаров має забезпечити підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу та інші законодавчі акти. У них уряд повинен передбачити захист прав та економічних інтересів власників, які передають на утилізацію транспортні засоби, зокрема, в частині відшкодування їх вартості.
Президент акцентує увагу на усуненні надмірних вимог до суб’єктів господарювання, які мають намір здійснювати діяльність з розбирання утилізованих транспортних засобів. Йдеться про вимоги щодо наявності у спеціалізованих пунктах системи екологічного менеджменту, сертифікованої за стандартами Міжнародної організації зі стандартизації (180) серії 1400 або за аналогічним національнним стандартом.
Крім того, прем’єру доручено визначити механізм чіткого державного контролю та нагляду у сфері господарської діяльності з утилізації транспортних засобів відповідно до вимог Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».
Також має бути визначено порядок використання коштів, що надійшли від сплати екологічного податку за утилізацію.
Згідно з документом, уряд повинен усунути положення, які не узгоджуються з міжнародними зобов’язаннями України, взятими в процесі вступу до Світової організації торгівлі. Зокрема, йдеться про положення щодо особливостей діяльності суб’єктів господарювання, які виробляють (виготовляють) транспортні засоби і беруть на себе зобов’язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів у порядку і на умовах, визначених законом про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, а також положень, за якими такі суб’єкти не є платниками екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.
Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 4 липня 2013 прийняла порядок утилізації транспортних засобів, знятих з експлуатації, а також порядок адміністрування екологічного податку, платниками якого визначені імпортери транспортних засобів, виробники транспортних засобів для внутрішнього ринку і покупці автомобілів.
Прийняття законів про утилізаційний збір потягне за собою подорожчання автомобілів іноземного виробництва на 1,5-5 тис. дол
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас