WebMoney все ще не зареєструвалися в системі електронних грошей України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WebMoney все ще не зареєструвалися в системі електронних грошей України

Казна та Політика
1598
WebMoney досі не зареєструвалися в системі електронних грошей України. Про це заявила на прес-конференції директор генерального департаменту інформаційних технологій Національного банку України Наталія Синявська.
“На сьогоднішній день немає звернення від цієї системи (WebMoney – ред.) про реєстрацію в системі електронних грошей України”, – сказала Н.Синявська.
Вона повідомила, що в 2010 році WebMoney через Український професійний банк подав документи на реєстрацію, на які було надано зауваження Національного банку. З тих пір, зазначила вона, WebMoney не надавала документів в НБУ.
“Після отримання зауважень більше документів в НБУ не надходило”, – сказала Н.Синявська.
Вона нагадала, що наприкінці минулого року Верховна Рада України прийняла зміни про платіжні системи. До прийняття цього закону, зазначила вона, електронні гроші в Україні перебували поза зоною закону.
За словами Н.Синявської, НБУ розробив нове положення, що стосується випуску та обігу електронних грошей на території України, яким громадянам, які користуються такими системами, надаються гарантії, що гроші надійдуть до одержувача.
“Для цього повинні бути розумні правила на ринку”, – сказала Н.Синявська.
Нагадаємо, що в червні цього року Міністерство доходів і зборів заарештувало близько 60 млн грн на рахунках WebMoney за підозрою у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас