Shell втратила $ 2 млрд на видобутку сланцевого газу в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell втратила $ 2 млрд на видобутку сланцевого газу в США

Фондовий ринок
941
Англо-голландська нафтогазова компанія Royal Dutch Shell списала 2,2 мільярда доларів через збитки, пов’язані з розробкою родовищ сланцевого газу в США. Про це повідомляється в звіті організації про підсумки діяльності у другому кварталі 2013 року.
Прибуток компанії впав на 57 відсотків до 1,7 мільярда доларів. Якби не списання коштів через сланцевий газ та інші фактори, прибуток склав би 4,6 мільярда доларів, наголошується в повідомленні. Виручка також знизилася – з 117 мільярдів до 112,7 мільярда доларів.
Shell попередила, що північноамериканський бізнес буде залишатися збитковим ще як мінімум півроку. Компанія оголосила про перегляд стратегії в регіоні і про намір продати деякі активи.
Крім того, негативний ефект на фінансовий результат компанії зробило скорочення виробництва в Нігерії, де видобуток нафти і газу впав на 100 тисяч барелів нафтового еквівалента на добу (близько чотирьох відсотків видобутої в Нігерії нафти). На діяльність компанії в африканській країні негативно впливають регулярні крадіжки нафти і пошкодження трубопроводів бойовиками-ісламістами.
Shell розвиває кілька проектів з видобутку сланцевого газу в Північній Америці із загальною площею родовищ понад 14,5 тисячі квадратних кілометрів. Компанія розвиває сланцевий бізнес також у Китаї, Австралії, Україні, в Канаді.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас