Еколог: 7% території України - звалища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Еколог: 7% території України - звалища

553
Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко заявила під час круглого столу з питань проблематики поводження з відходами в Україні, що звалища в Україні займають більшу територію, ніж природні заповідники.
“Площа звалищ і полігонів в Україні займає більше територію, ніж площа об’єктів природного заповідного фонду України. Це ганьба, адже площа території заваленій в Україні сміттям становить 7% від усієї території нашої держави, а площа об’єктів природного заповідного фонду – близько 4,5%.
Санкціоновані і несанкціоновані полігони, звалища продовжують розростатися з року в рік, а природні заповідники – майже ні. Це свідчить лише про одне – ніхто у владних структурах не хоче, не знає і не вміє займатися питаннями екології. Вони роблять бізнес на тому, що звалюють сміття всюди по Україні.
Місцева влада зацікавлена передавати тендери з переробки сміття своїм людям, не даючи можливості підприємствам, що мають можливості дійсно зменшувати кількість сміття переробляючи його, отримувати можливість це робити. Зате тендери отримують люди близькі до керівництва в регіонах України і замість переробки продовжують звозити сміття на звалища”, – зазначила Тимочко.
Вона нагадала, що звалища в Україні приватизовані і влада на місцях в Україні разом з власниками утримують спільний бізнес, заснований на тому, щоб обсяги сміття щорічно були в тих же масштабах або навіть збільшувалися.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас