Влада Естонії хоче стягувати податки з повій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Естонії хоче стягувати податки з повій

Світ
518
Влада Естонії заявила про необхідність стягувати податки з повій, з такою заявою виступив прес-секретар Податково-митного департаменту Уку Тампере.
“Всі фізичні особи – податкові резиденти рівно зобов’язані подавати податкову декларацію і на підставі цього документа платити прибутковий податок. Ця вимога діє і для осіб, які займаються тим, що суперечить добрим звичаям”, – зазначив чиновник.
Як саме пропонується організувати оподаткування повій, джерело не уточнило. Представник департаменту лише зазначив, що його відомство може організувати перевірку щодо конкретної особи (на підставі декларованих неюданих, а також “інформації, одержуваної з інших відкритих джерел”).
Відзначається, що якщо за підсумками перевірки, наприклад, з’ясується, що витрати людини вище, ніж доходи, податківці можуть звернутися до неї за роз’ясненнями. За відсутності таких можуть бути стягнуті невиплачені податки.
Звернемо увагу, що в Естонії проституція не рахується злочином. Свої послуги повії можуть надавати у власних або орендованих квартирах. Під забороною при цьому перебувають сутенерство та втягнення в проституцію неповнолітніх. За цей передбачена кримінальна відповідальність.
Сьогодні також стало відомо, що влада Австралії хоче ввести новий податок. За даними газети Australian Financial Review, яка посилається на слова високопоставленого чиновника, країна планує ввести новий податок на банківські депозити для того, щоб надати додаткові гарантії виплат у разі проблем у банків.
Джерела видання заявляють, що отриманий від нового податку дохід допоможе країні повернутися до профіциту бюджету у фінансовому році, який завершиться в червні 2017 року, у відповідності з метою уряду.
Крім вищесказаного нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни-члени Євросоюзу отримали право оподаткувати фінансові трансакції.
Як стало відомо, на засіданні в Брюсселі міністри фінансів Євросоюзу дозволили 11 державам оподатковувати фінансові трансакції. У числі цих країн Естонія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Австрія, Португалія, Бельгія, Греція, Словаччина і Словенія.
За даними Reuters, фінансові центри, такі як Лондон і Люксембург, бояться, що ця податкова ініціатива може привести до відходу бізнесу з Європи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас