Уряд затвердив правила встановлення тарифів на паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив правила встановлення тарифів на паркування

Казна та Політика
766
Кабінет міністрів України удосконалив порядок формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів. Про це на брифінгу повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомляє прес-служба відомства.
Він поінформував, що порядок встановлення тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, який раніше носив рекомендаційний характер для органів місцевого самоврядування, які ці тарифи встановлюють, тепер стане обов’язковим для застосування. Це, за словами міністра, зробить неможливим встановлення цін на паркування в обхід чітко визначених норм і правил, а значить, зробить випадки, коли в одному місті, наприклад, тариф на паркування в середньому становить 2 грн/год, а в іншому – 10 грн/год.
“Тарифи, які встановлюються на рівні повної планової собівартості послуг, фіксуються на один рік”, – додав Геннадій Темник.
Крім того, міністерство внесло зміни до порядку надання пільг на паркування. “Тепер пільгою безкоштовного паркування може користуватися не тільки законодавчо визначена категорія інвалідів, а й транспортні засоби підприємств, установ, громадських організацій інвалідів, які перевозять інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату і мають на це відповідні підтверджуючі документи Мінсоцполітики”, – йдеться в повідомленні.
Кількість місць для безоплатного паркування має становити не менше 10% від загальної кількості місць на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування, і не менш, як для одного транспортного засобу з позначенням цих місць дорожніми знаками та відповідною розміткою.
Рентабельність розраховується як відношення планового прибутку до повної планової собівартості послуг. Рівень рентабельності не повинен перевищувати 12%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас