В Україні за посаду медсестри потрібно викласти $2500 - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні за посаду медсестри потрібно викласти $2500 - ЗМІ

Кримінал
5435
Від претендентів вимагають від $ 400 до $ 15 000 в залежності від вакансії.
Зокрема, за інформацією видання, посада хірурга коштує $ 15 000 при зарплаті від 2500 грн., за місце медсестри потрібно заплатити $ 2500 при зарплаті від 1000 грн., щоб працювати вчителем необхідно викласти $ 6000, в той час як зарплата – від 2000 грн., за місце в шахті – $ 300 – $ 600 (зарплата – 8000 грн.), посада електрика в ЖЕК «коштує» $ 400 (зарплата від 1500 грн.)
«Моєму знайомому пропонували посаду менеджера в банку за $ 6 тис., при цьому зарплата – $ 1 тис., – розповів правозахисник Едуард Багіров. – За ці гроші підписували контракт на два роки, але без гарантії, що договір продовжать. Виходить, людина перший рік «відбиває» хабар, і тільки другий – працює на себе. Якщо раніше продавалися місця, де заробляють «лівий» дохід, то зараз вимагають хабар і за влаштування на малооплачувану роботу. В основному в провінції, звичайно».
На інтернет-форумах народ найбільше скаржиться саме на апетити людей у ​​білих халатах, мовляв, посада в лікарні – від медсестри до хірурга – коштує від $ 2,5 до $ 15 тис. «Найдорожче влаштуватися хірургом, кілька операцій – і ви відбили суму хабара, – сказало джерело в одній з міських лікарень Києва. – Також дорого – стоматологом. Тут постійні живі гроші. Хоча «з вулиці», без зв’язків, навряд чи візьмуть».
За інформацією видання, навіть за місце звичайного шкільного вчителя потрібно викласти мінімум $ 500. Правда, таке зустрічається поки тільки в глибинці. «Я закінчила англійська факультет у київському Інституті іноземних мов, – розповіла мешканка Бердичева Наталя. – Повернулася в рідне місто і намагалася влаштуватися вчителем. Пішла в управління освіти, стала в чергу, але мені «світили» лише районні школи. Тоді мені натякнули, що вакансія знайдеться швидко – за $ 700 і я заплатила. А коли прийшла оформлятися, дізналася, що мене взяли на іншу посаду – сидіти з дітьми “на продльонці”, але, мовляв, це тільки на рік. Потім потрібно було переукладати контракт, але при цьому суми хабарі зросли в два рази! Грошей у мене не було, тому я звільнилася. Зараз знову стою в черзі, а інші вчителі продовжують платити директору школи, щоб місце зберігалося за ними».
Нагадаємо, рівень офіційного безробіття в Україні в червні цього року склав 465,3 тис. осіб або 1,7% від загальної кількості працездатного населення. При цьому, допомогу отримують 360,3 тис. безробітних. Середня сума щомісячної виплати становить 1087 грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас