Українські реформи закінчуються там, де починаються привілеї чиновників - західний політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські реформи закінчуються там, де починаються привілеї чиновників - західний політолог

Казна та Політика
1433
Упродовж останніх 20 років усі реформи, які проводились в Україні, завершувались там, де вони загрожували прерогативам і привілеям високопосадовців. Про це сказав британський політолог Джеймс Шерр.
Він зазначив, що Україна – суверенна держава зі своїм урядом, а її економіка «перебуває під контролем дуже маленької, тісно пов’язаної внутрішньо групи людей».
«Останні, допоки зможуть, підтримуватимуть лише такі реформи, які не заважатимуть їм використовувати свою владу й зберігати багатства. Найбільшим розчаруванням щодо України завжди (не лише за Януковича) було те, що впродовж 20 років, навіть коли серйозні реформи відбувалися, вони завжди зупинялися там, де загрожували прерогативам і привілеям високопосадовців. Багато з них згодом були згорнуті», – відзначив британський політолог.
Шерр наголосив, що в Україні відсутній консенсус еліт щодо кардинального реформування країни.
«Поглянувши на країни ЄС, котрі досягли успіху (як-от Польща чи Естонія), ви побачите: це сталося лише тому, що в них урядували еліти, які повністю розуміли принципи реформування, вважали їх своїми й хотіли запроваджувати. До цього ніхто не змушував, не підштовхував, вони самі так хотіли. І там був консенсус еліт. В Україні цього немає», – відзначив Шерр.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас