Добудова чотирьох кілометрів підземки обійдеться Дніпропетровську в 4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добудова чотирьох кілометрів підземки обійдеться Дніпропетровську в 4 млрд

Казна та Політика
572
У Дніпропетровську відбувся технічний етап тендеру на будівництво метро, до якого приєдналися 8 учасників з України, Росії, Туреччини, Китаю, Італії та Португалії. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської міської ради.
Згідно з розрахунками, попередня орієнтовна вартість добудови 4 км дніпропетровської підземки становить близько 4 мільярдів гривень. Для будівництва метро 152 мільйони євро надає Європейський Банк реконструкції та розвитку, угода з яким укладена 27 липня минулого року. Таку ж суму позики Україні надасть Європейський інвестиційний банк, переговори з яким знаходяться на завершальній стадії. Решта коштів будуть надані з державного бюджету.
Зараз пропозиції розглядає спеціальна комісія. Всі висновки і рішення комісії контролює і погоджує Європейський Банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк. Компанії-учасники, пропозиції яких відповідають вимогам тендерних документів будуть запрошені до участі у другому фінансовому етапі тендера, який відбудеться у вересні-жовтні цього року. Підведення підсумків конкурсу очікується в кінці 2013 – початку 2014 року. Після цього почнеться будівництво метрополітену, зазначають на підприємстві.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас