Театр абсурду: Кабмін може відстрочити введення обов'язкової оцінки майна при продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Театр абсурду: Кабмін може відстрочити введення обов'язкової оцінки майна при продажу

Казна та Політика
1739
Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні має намір розглянути можливість відтермінування введення обов’язкової оцінки майна при його продажу.
Про це перед засіданням Кабміну заявила міністр юстиції України Олена Лукаш.
«Нотаріуси сьогодні мають доступ до всіх реєстрів нерухомості. Проблема в тому, що з сьогоднішнього дня нотаріусам (при оформленні угод купівлі-продажу нерухомості) потрібен звіт про оцінку нерухомості. Не маючи такої оцінки, громадянин зіткнеться з бар’єрами», – сказала Лукаш.
Вона повідомила, що має намір запропонувати Кабміну відстрочити введення обов’язкової оцінки нерухомості.
«У нас не вистачає суб’єктів оціночної діяльності. Крім того, згідно з постановою Кабміну, громадяни не можуть використовувати раніше зроблені оцінки, термін яких ще не закінчився. Тому я пропоную Кабміну відстрочити процедуру обов’язкової оцінки майна і дозволити тим, хто вже замовив оцінку, використовувати її до закінчення терміну її дії», – сказала Лукаш.
Як повідомлялося, з 1 серпня набуває чинності новий порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, затверджений постановою Кабінету міністрів України № 231.
Цією постановою встановлюється нова, вдосконалена модель оцінки нерухомості, яка припинить зловживання на ринку і дасть можливість отримати додаткові кошти на соціальні програми. Згідно з постановою, оцінювати вартість нерухомості зможуть тільки фахівці зі спеціальним свідоцтвом. У рамках виконання постанови Кабміну Фонд державного майна затвердив план заходів щодо нормативного врегулювання питання проведення оцінки для цілей оподаткування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас