Гонконг - найдорожчий у світі за вартістю оренди квартир. Москва - на 4 місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонконг - найдорожчий у світі за вартістю оренди квартир. Москва - на 4 місці

Нерухомість
3412
За даними компанії ECA International, найдорожче в світі коштує оренда елітних квартир з трьома спальнями в Гонконгу – в середньому 11550 дол на місяць.
Це місто тримає планетарне лідерство навіть незважаючи на те, що в 2012 р. орендоване житло подешевшало на 2-3% відносно минулого року, в той час як в 2010-2011 орендні ставки в цьому ж сегменті підскочили на 15%. Рекордно висока вартість оренди в Гонконгу пояснюється величезним попитом і обмеженою територією мегаполісу.
На другому місці після Гонконгу опинився Каракас, столиця Венесуели. У цьому місті оренда дорожчає ударними темпами. Нафтова галузь бурхливо розвивається, і немає нестачі іноземних інвестицій, однак гідного орендованого житла постійно не вистачає.
У десятку найдорожчих міст за вартістю оренди потрапили лише два європейські міста – Москва (4) і Лондон (6). При цьому більше половини локацій у двадцятці – міста Азії та Південної Америки. Через нестабільність в єврозоні попит на оренду знижується, і тарифи на орендоване житло повзуть вниз.
Найбільше за рік вартість оренди підвищилася в континентальному Китаї. Наприклад, в Пекіні (19 місце в рейтингу) орендовані квартири в 2012 році здавалися на 12% дорожче, ніж в 2011 р.
Юлія Кожевнікова
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас