На соцмережу Pinterest подали в суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На соцмережу Pinterest подали в суд

664
На соціальну мережу Pinterest подано позов до суду. Ідеї, на основі якої був створений портал, були вкрадені, стверджує позивач Теодор Шредер, пише AllThingsD.
До позову прикладений докладний звіт про діяльність сайтів Redezvoo.com і Skoopwire.com, які Шредер розробив разом з однокурсниками. Rendezvoo/Skoopwireа створили інтерфейс під назвою “нескінченна прокрутка” набагато раніше, ніж Pinterest почала його використовувати, випливає з матеріалів. Саме ця технологія, на думку Шредера, була взята за основу при створенні соцмережі Pinterest.
Rendezvoo/Skoopwireа пропонували розміщувати інформацію про свої інтереси і робити її відкритою, щоб інші користувачі могли вибирати друзів за інтересами, це також було запозичено Pinterest.
Крім того, Шредер стверджує, що його компаніям належить ідея надавати інформацію про автора та про продукт при натисканні на фотографію. Також Pinterest “вкрала” технологію “порада”, за допомогою якої користувачі можуть рекомендувати один одному фотографії або товари, розміщені на сайті.
Позов про захист прав інтелектуальної власності Шредер подав лише через кілька років після створення сайту. Він стверджує, що не знав про те, що інвестором Pinterest виступає Брайан Коен, який брав непряму участь у запуску проектів Шредера, і вважав, що схожість порталів – лише збіг.
Те, що Коен “міг вкрасти” ідеї порталу, Шредер зрозумів, прочитавши в березні 2012 року статтю на технологічному порталі Mashable, у якій йшлося про те, що Коен – інвестор соцмережі.
Шредер і Коен в 2007-2008 роках працювали разом над створенням порталів Rendezvoo і Skoopwireа, але через деякий час Коен пішов з проектів і забрав з собою ідеї, стверджують адвокати Шредера. “Красти чужі ідеї для власної вигоди незаконно. Коен прийшов працювати в компанію, в якій контрольний пакет акцій належав Шредеру, а потім покинув її, вкравши ідеї”, – говорять адвокати Шредера.
Представники Pinterest звинувачення відкидають: “Позов проти Pinterest необгрунтований, і ми будемо агресивно боротися”.
Експерти погоджуються, що збіг Pinterest і продуктів Шредера дивує.
“Я був вражений, наскільки деякі з цих ідей близькі, в такій ситуації позов до суду може подати будь-яка людина, навіть ви”, – пише видання Techcrunch.
Pinterest була запущена в березні 2010 року, вона дозволяє користувачам обмінюватися фотографіями і створювати з них тематичні підбірки. Зараз у соціальній мережі більше 12 млн користувачів. Аналітики оцінюють її вартість в $ 1-1,5 млрд. У травні 2012 року Pinterest залучила $ 100 млн інвестицій найбільшого японського інтернет-рітейлера Rakuten.
Pinterest розвивалася дуже швидкими темпами – уже через два з половиною роки після створення соцмережі, вона стала третьою по відвідуваності в США після Facebook і Twitter. За підсумками 2012 додатком Pinterest увійшло в десятку найпопулярніших додатків за версією Android.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас