У лютому очікується масштабний спалах грипу - лікар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лютому очікується масштабний спалах грипу - лікар

891
У другій половині лютого в Україні очікується масштабний підйом захворюваності на грип. Про це під час прес-конференції сказав Головний лікар Київської міської студентської поліклініки Володимир Войнаровський.
Головний лікар відзначив, що ґрунтуючись на графіку українських студентів, можна прогнозувати тимчасове збільшення кількості хворих на грип.
“Зараз усіх студентів розпускають на різдвяні свята, потім у них сесія – їм не до хвороби, вони навіть хворі ходять на іспити, а потім до 14 лютого у них канікули. А потім вони знову з’їдуться в організовані колективи та обміняються усіма своїми захворюваннями, і от тоді дійсно ми отримаємо підйом захворюваності”, – сказав Войнаровський.
Зараз в Україні на грип та ГРВІ захворіли понад 2 млн осіб.
Нагадаємо, за даними ВООЗ, вакцинація є найкращим методом захисту від грипу. Щеплення не тільки попереджає захворювання, але і запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щорічно медики фіксують у середньому півмільйона смертей.
Відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011 № 595, щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип вдома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть вагітні під час епідемії грипу, а також вагітним.
На території України дозволені до використання чотири вакцини: Ваксігрип (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза * 15/Інтанза * 9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також Флюарикс ™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) і ІНФЛУВАК ® (виробництва Abbott Biologicals BV, Нідерланди).
Як повідомляв УНН, в Україні очікується спалах грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/20.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас