Зарплати українських "айтішників" досягли максимуму - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати українських "айтішників" досягли максимуму - експерт

5993
Зарплати українських IT-фахівців, які працюють на західні ринки, досягли максимального рівня і далі рости навряд чи будуть. Таку думку «proIT» висловив співзасновник і CEO компанії INNOVECS Solutions Олександр Луцький.
«Ринок стабілізувався і зараз вже всі знають: стільки-то коштує JAVA-розробник, скільки-то – програміст PHP», – розповів він.
За його словами, українські програмісти заробляють зараз стільки ж, як і їхні західні колеги.
«Я думаю, рости цим зарплатах вже нікуди – вони такі ж, як і в США, і вищі, ніж у Китаї. Китай, до речі, через деякий час може скласти нам конкуренцію за рахунок менших зарплатних вимог і більшої працездатності», – вважає Луцький.
На даний момент західні компанії відчувають певні складності в роботі з китайськими розробниками, додав Луцький.
«Українські розробники більш «розпещені» великими західними компаніями, ніж китайські. Але все-таки Україна – вона ближче до Заходу, а в Китаї і культура, і цінності інші», – розповів він.
Член ради директорів компанії EPAM Карл Робб додав, що ще одним «мінусом» китайського ринку IT-аутсорсингу є незнання місцевими фахівцями англійської мови.
«Вони набагато дешевші, ніж українські розробники, але з ними ж неможливо розмовляти! Але, на відміну від України, там держава вкладає в галузь великі гроші, стимулюючи виробництво програмного продукту для внутрішніх потреб країни», – розповів Робб.
Нагадаємо, що, за даними Gartner, Україна залишається в тридцятці провідних країн в IT-аутсорсингу, але при цьому поступається не тільки країнам Східної Європи, але і африканським (Маврикій, Марокко).
За матеріалами:
proIT.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас